"Telefoon, gsm, internet, tv: durf vergelijken!"

Doe zelf de simulatie

Op deze pagina leggen we u, aan de hand van twee instructiefilmpjes, eenvoudig en duidelijk uit hoe u zelf de verschillende telecomaanbiedingen kunt vergelijken.

We gebruiken hiervoor de simulator van het BIPT, het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecom. U vindt deze simulator op http://www.bestetarief.be/Externe link

Stap1:  Wat is uw gebruikersprofiel?

We raden u aan eerst de volgende folder ‘Samenvatting van uw gebruikersprofiel (PDF, 321.22 Kb)’ te downloaden of af te printen.

In deze folder vindt u voor vaste telefonie, gsm en internet gebruikersprofielen, gebaseerd op die van Test-Aankoop. Hou deze folder in de buurt en ga alvast na welk profiel het beste aansluit bij uw behoeften.

Voor u begint geven we u graag nog de volgende tip: maak een aparte vergelijking voor de gsm-aanbiedingen. Indien u dit in uw bundel opneemt, krijgt u de aanbiedingen van de operatoren die enkel mobiele telefonie aanbieden niet te zien en loopt u heel wat aanbiedingen mis.

Stap 2: Simulatie voor een bundel

In het eerste instructiefilmpje over de simulatie voor een bundel toont een van onze telecomspecialisten hoe u bundels van meerdere producten kunt vergelijken.

Stap 3: Simulatie voor gsm/smartphone

In het tweede instructiefilmpje over de simulatie voor mobiele telefonie legt een van onze telecomspecialisten uit hoe je de verschillende gsm-aanbiedingen kunt vergelijken, zowel voor bellen als voor mobiel internet via uw smartphone.

Stap 4: Vergelijk regelmatig

De tarieven en aanbiedingen van telecomoperatoren veranderen elke dag. Daarom is het nuttig om regelmatig (bv. eenmaal per jaar) de vergelijking te maken en op zoek te blijven gaan naar de formules die het beste aansluiten bij uw behoeften.

Maar hou er rekening mee dat te vaak van operator veranderen ook duur kan uitvallen omdat u bij elke overstap vaste kosten (bv. activatiekosten) kunnen aangerekend worden.

Goed om weten

De simulator van het BIPT is een objectieve vergelijkingstool voor de verschillende telecomproducten die alle operatoren in België aan de klant aanbieden. De operatoren die in België telecommunicatiediensten aanbieden, zijn wettelijk verplicht om in het systeem hun tarieven en de voornaamste informatie met betrekking tot de diensten die momenteel op de particuliere markt te koop zijn in te voeren (Wet van 13 juni 2005 betreffende de elektronische communicatie).

Meer info over de simulator van het BIPTExterne link

Veelgestelde vragen (FAQ)

Nuttige documenten:

Audio video

Contact Center

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie
Contact Center

Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel

Webpagina

Tel. (gratis nr.): 0800 120 33
Vanuit het buitenland: +32 800 120 33

Fax (gratis nr.): 0800 120 57
Vanuit het buitenland: +32 800 120 57

Stel je vraag via het online webformulier

Volg de FOD Economie

FacebookExterne linkTwitterExterne link