"Telefoon, gsm, internet, tv: durf vergelijken!"

Doe zelf de simulatie

U kunt hiervoor de simulator gebruiken van het BIPT, het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecom. U vindt deze simulator op http://www.bestetarief.be/Externe link

Bepaal uw gebruikersprofiel

We raden u aan eerst de volgende folder ‘Samenvatting van uw gebruikersprofiel (PDF, 252.41 Kb)’ te downloaden of af te printen.

In deze folder vindt u gebruikersprofielen gebaseerd op die van Test-Aankoop en van het BIPT voor

  • vaste telefonie,

  • gsm en

  • internet.

Hou deze folder in de buurt en ga alvast na welk profiel het beste aansluit bij uw behoeften.

Voor u begint, geven we u graag nog de volgende tip: maak een aparte vergelijking voor de gsm-aanbiedingen. Indien u dit in uw bundel opneemt, krijgt u de aanbiedingen van de operatoren die enkel mobiele telefonie aanbieden niet te zien en loopt u heel wat aanbiedingen mis.

Maak de simulatie voor een bundel

Vergelijk de aanbiedingen voor bundels van meerdere producten.

Maak de simulatie voor gsm/smartphone

Vergelijk de verschillende gsm-aanbiedingen, zowel voor bellen als voor mobiel internet via uw smartphone.

Raadpleeg voor mobiel internet ook onze website www.Surfmobiel.beExterne link die u uw verbruik beter  leert te beheren en die u toelaat om in alle vertrouwen mobiel te surfen.

Vergelijk regelmatig

De tarieven en aanbiedingen van telecomoperatoren veranderen elke dag. Daarom is het nuttig om regelmatig (bv. eenmaal per jaar) de vergelijking te maken en op zoek te blijven gaan naar de formules die het beste aansluiten bij uw behoeften.

Maar hou er rekening mee dat te vaak van operator veranderen ook duur kan uitvallen omdat u bij elke overstap vaste kosten (bv. activatiekosten) aangerekend kunnen worden.

Goed om weten

De simulator van het BIPT is een objectieve vergelijkingstool voor de verschillende telecomproducten die alle operatoren in België aan de klant aanbieden. De operatoren die in België telecommunicatiediensten aanbieden, zijn wettelijk verplicht om in het systeem hun tarieven en de voornaamste informatie met betrekking tot de diensten die momenteel op de particuliere markt te koop zijn in te voeren (Wet van 13 juni 2005 betreffende de elektronische communicatie).

Meer info over de simulator van het BIPTExterne link

Veelgestelde vragen (FAQ)

Nuttige documenten:

Nuttige Links

Contact Center

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie
Contact Center

Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel

Open van 9.00 tot 17.00 uur

Meer over het Contact Center

Tel.: +32 800 120 33
Fax: +32 800 120 57

Volg de FOD Economie

FacebookExterne linkTwitterExterne link